woensdag 29 mei 2024

3 gedachten over “Perspectiefnota 2016 – Waar haalt de raad 10 miljoen vandaan?

  1. Zucht, Oppassende huisvrouw, u heeft helemaal gelijk, zou mijn opmerking kunnen zijn. Vanavond het programma “Hollandse zaken” gezien en vooral goed geluisterd. Ik wil u de oproep van 1 van de deelnemers niet onthouden: “geachte heren en dames politici op landelijk, provinciaal, en lokaal niveau : u bent gekozen om ons burgers te vertegenwoordigen, niet om ons te managen. !!

  2. Creatief boekhouden is wat de Gemeente Tilburg doet en ik kan me dan ook goed voorstellen dat de accountant daar opmerkingen over maakt. Ook de forse overboeking geeft aan dat het College de realiteit uit elkaar trekt. Het interen op vermogen is alleen verantwoord als er geen hobby’s mee gefinancieerd gaan worden. Zoveel administratief gerommel wordt vervolgens politiek afgdaan met het zich afzetten tegen het Rijk en de andere landelijke coalitie. De grootste gedoger D66 heeft daarbij het hoogste woord en duikt weg voor de realiteit. Feitelijk zijn zij de stoorzender en daarom zouden zij nu juist met creatieve voorstellen moeten komen om te bezuinigen. Niets van dit al. Hun wensen zijn onuitputtelijk, dus krijgt de Tilburger straks de rekening. De landelijke belastingmaatregelen zullen de verlichting moeten gaan brengen, evenals de vervallen extra kortingen op WMO en Jeugdzorg. Het zal daarom voorlopig nog wel onstuimig blijven in Tilburg op financieel gebied!

  3. Ik heb ook een huishoudboekje. Ik kijk altijd wat ik heb uitgegeven en waaraan, wat ik over heb en waar ik aan wil uitgeven, in die volgorde.

    Gemeente blijkbaar niet. Die gaan eerst kijken wat ze willen, zonder te weten wat ze hebben en daarna pas kijken wat ze uitgegeven hebben…

    En dan te bedenken dat de gemeente ook budgetles geeft aan mensen met een uitkering. En met schuldsanering enzo… Geen wonder dat die mensen in de problemen komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *