Om 19.00 uur staat er een raadsvergadering op de agenda. Tijdens de raadsvergadering worden beslissingen genomen over kwesties die in de afgelopen weken in de raadscommissies zijn besproken.
Eerst komen de onderwerpen aan bod waarover een meerderheid van de raadsfracties het al eens is geworden, de A-agenda. Over deze onderwerpen wordt geen discussie meer gevoerd, maar alleen nog gestemd. Het gaat deze avond om onder meer de volgende beslissingen.
- Aanpassen parkeertarieven Stappegoor
- Dierenwelzijn – initiatiefvoorstel van het CDA. Het college van burgemeester en zethouders wil liever geen dierenwelzijnbeleid maken, het CDA wil dat wel en heft een aanbod gehad van drie studenten die voor weinig geld, €1.300, een onderzoek willen doen hiervoor.
- Verdeling Veilig Drinkwater – initiatiefvoorstel van D66. De organisatie ‘JointhePipe.org’ zet zich in voor veilig drinkwater in de hele wereld. Door drinkwaterkranen in het openbaar te plaatsen, financieren ze het slaan van waterputten in arme delen van de wereld. D66 wil dat Tilburg hier ook aan meedoet.
Daarna volgt de ‘B-agenda’ met onderwerpen waarover raadsleden nog wijzigingen (moties of amendementen) willen inbrengen en waarover nog discussie gevoerd gaat worden.
- Ondersteuningsfonds 2012. Het Sociaal Noodfonds, dat wordt ingesteld om de mensen te helpen die door bezuinigingen ernstig in de financiële problemen komen, is op 16 januari besproken in de commissie ‘Maatschappij’ en er zal nu over gestemd worden.
- Green Deal: Samen energie besparen. Dit plan om 2.000 particuliere woningen te verduurzamen staat vervolgens ter discussie op de agenda.
- Leegstandverordening Tilburg. Dit is besproken in de commissie ‘Fysiek’ van 16 januari en zal, deels, nogmaals besproken worden, waarna erover gestemd zal worden.
- Intentieovereenkomst met Fontys om aan de slag te gaan met de Stadscampus in de Spoorzone. Dit is eerder besproken in een extra vergadering van de commissie ‘Fysiek’ en bij deze gelegenheid neemt de raad er een besluit over.
- Kinderpardon – GroenLinks heeft een motie ingediend omdat zij wil dat het college bij minister Gerd Leers gaat aandringen op een Kinderpardon, net zoals de college’s van andere gemeenten dat ook gedaan hebben. Op dit moment worden vanwege het asielbeleid van dit kabinet, kinderen het land uit gezet en naar het land van hun ouders gestuurd, terwijl zij al hun hele leven in Nederland wonen. Via een petitie hebben al meer dan 120.000 mensen geprotesteerd tegen deze uitzetting van kinderen.