Spring naar inhoud

PvdA stelt vragen over slecht winteronderhoud van voet- en fietspaden.

Snelfietspad naar Oisterwijk, in Oisterwijk. - Foto: Hans Rube.

"Eindelijk sneeuw, eindelijk winter en direct is Tilburg voor de zwakke verkeersdeelnemer een onneembare vesting. Bewoners in een rolstoel krijgen te horen dat zij zelfs na vier dagen geen prioriteit hebben bij dit stadsbestuur, als ze hun voordeur uit willen voor een boodschap." Dit schrijft PvdA Tilburg in de inleiding bij vragen die de partij heeft gesteld aan wethouder Mario Jacobs.

Gelukkig zijn er Tilburgers die gelukkig wel de trottoirs schoonmaken voor hun minder valide buren, om deze mensen hun vrijheid terug te geven.

Snelfietspad naar Oisterwijk, in Tilburg - Foto: Hans Rube.

"Stoepen blijven een week lang geblokkeerd door weggeschoven ijsmassa’s, lopen kan alleen over de straat. En terwijl dit college zich op de borst klopt met de teksten dat Tilburg weer een fietsstad zal zijn, blijkt dat in de winter verre van waar."

De PvdA vindt dat ook voetgangers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers het verdienen om fatsoenlijk door de stad te kunnen bewegen, zelfs na een forse sneeuwbui. Het is dan ook noodzakelijk dat ook rond complexen met minder valide bewoners en ouderen, de trottoirs sneller schoongemaakt zullen worden.

Bovendien vindt de PvdA dat het schoonhouden van doorgaande fietsverbindingen dezelfde hoge prioriteit dient te hebben als de doorgaande routes voor de automobilist, zeker nu Tilburg weer op de kaart wordt gezet als fietsstad met snelle fietsverbindingen. Daar waar gemeente Oisterwijk de gehele snelfietsroute sneeuwvrij maakte, sloeg gemeente Tilburg dit traject over. Na 9 dagen was dit fietspad nog steeds vrijwel onbegaanbaar.

5 gedachten over “PvdA stelt vragen over slecht winteronderhoud van voet- en fietspaden.

 1. H.Oomens

  Woon aan de schouwburgring,ben afhankelijk van scootmobiel, op de laad en losrukte kon geen rolstoelbasketbalsters komen en de scootmobiel had geen doorgang om op de weg gekomen. Gebeld, per mail, maar werd niets aan gedaan zo miste ik afspraak enzo,schande!!

 2. Wim

  Tilburg loopt achter met het schoonmaken en strooien in de binnen straten van Tilburg ik woon aan de rand van Tilburg mahlerstraat daar heeft de gemeente nog geen korelzout gestrooid speckglad dat er daar was ik heb 28 jaar in rijen gewoond daar deden ze de binnen wegen allemaal strooien met zand en zout en ook de fietsen paden dat was een klein dorpje maar Tilburg gemeente knijpt de kleine burgers uit die doen niks voor de medemens zelf zetten ze flitspalen op de ringbanen om er niet te hard gereden mag worden dit gebeurd niet in Breda daar mag 70 kilo meter om de ring banen heen maar Tilburg wil de mensen zwaar straffen het moet 50,

 3. Leonleenhouwers

  Ja vreugerdeden we de stoepen maar de gemeente doet ook weinig stoepen fietspaden en ook als de bladeren vallen dus als Tilburger vind ik dit slecht ja bij gemeente huis wel altijd schoon denk ook eens aan de invalide mens en moeders met kinderwagens dank ????????

 4. Riet van Schijndel

  Ik vind dat alle Tilburgers ook hun eigen trottoirs sneeuwvrij moeten maken was vroeger heel normaal wij lopen elke dag en het was a sociaal om te zien dat de mensen de moeite niet meer nemen om sneeuw te ruimen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *