zondag 21 april 2024

4 gedachten over “Stand van zaken met het Blauwe gebouw Oude Sociale dienst

  1. Mijn bloed zweet en tranen zijn voor niets geweest. Heb het BLAUWE GEBOUW met veel plezier mee opgebouwd en nu gaat het jammer genoeg verdwijnen. Jammer

  2. Hallo Elko! Ik heb voldoende te doen dus maak je geen zorgen. Het schrijven van een dergelijk stukje duurt ook maar twee minuten weet je. Om antwoord te geven op je overige vragen: nee en nee. Er is in het verleden veel gesloopt en in een bepaalde episode (voor mijn tijd weliswaar) ook veel van waarde. Dat Tilburg daardoor een sloop-trauma heeft opgelopen is mij zeer bekend. Het kan alleen niet zo zijn dat daarom alle sloop bijna dogmatisch moet worden geschuwd. Ik denk dat je per geval de waarde van een gebouw moet proberen te schatten. Er is in de afgelopen tien+ jaar al erg veel behouden en prachtig gerenoveerd in de stad waardoor het sloop-trauma inmiddels wel deels verwerkt moet/kan zijn. Dit gebouw is wat mij betreft gewoon niet de moeite waard. Ik geef echter toe dat smaken verschillen maar dat je steeds moet overwegen wat het beste is voor de ontwikkeling van de stad.

  3. Hey Jim! Misschien moet je die eerste 2 vragen eens aan jezelf stellen? Heb jij aandelen in de nieuwbouw? Makelaar misschien? Er zijn ook echte Tilburgers die om hun stad en het verhaal van de stad Tilburg geven. Het Blauwe Gebouw hoort bij dit verhaal en omdat er sinds 1955 al zoveel gesloopt is springen wij nu eens in de bres voor een zeer markant Tilburgs gebouw. Omdat er mogelijk asbest in het pand zit hoeft het niet meteen tegen de grond. Hergebruik of sloop, asbest moet zoiezo verwijdert worden. Heb jij bewijs dat het gebouw totaal niet meer te redden is Jim?

  4. Serieus? Hebben de ‘actievoerders’ niet iets beters te doen in hun leven? Dit gebouw is totaal niet de moeite waard te behouden. Los van het feit dat het vol zit met asbest, is het ook niet meer functioneel. Het enige wat mogelijk zou zijn, is het creeren van goedkope kamers zoals wel vaker gebeurt in lege kantoorpanden. Wat krijg je dan? Jongeren, arbeidsmigranten, minima wellicht. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat de buurt daar óók weer niet op zit te wachten. Ja, het begint vermoeiend te worden in Tilburg. Je woont in de STAD mensen. Daar horen veranderingen bij en zo nu en dan een hoger gebouw. Je zou het eens moeten ervaren in een andere stad! En als het dan allemaal
    nog steeds teveel voor je is, dan zou ik je echt willen adviseren te verhuizen naar de diverse prachtige plattelandsgemeenten in de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *