Spring naar inhoud

Gezocht: nieuwe naam voor het MCSI-gebouw

Toen in 1976-1977 aan de Besterdring het pand voor de sociale dienst gebouwd werd, trok het de aandacht van de landelijke pers en architecten-vakbladen. Het ontwerp van de Tilburgse architect Jac van Oers was in die tijd een van de meest vooruitstrevende én controversiële gebouwen van Nederland. Het blauwe deel verwijst naar een treincoupé, met de vormgeving van de ramen en in het bovenste gedeelte zijn spoorrails verwerkt.

Inmiddels is het MCSI (Midpoint Center Social Innovation) er gevestigd, een verzameling van kleine, vernieuwende bedrijven. En ondanks dat het gebouw er inmiddels 40 jaar staat, heeft het nooit een naam gekregen. Tom Pijnenburg van Gilaworks - één van de 'bewoners' van het pand heeft daarom het initiatief genomen om het gebouw alsnog een naam te geven en roept Tilburgers op om ideeën in te brengen. Een naam voorstellen kan via de website www.gilaworks.nl.

5 gedachten over “Gezocht: nieuwe naam voor het MCSI-gebouw

  1. Roland Samuëls

    Gezien de architectonische history, vooruitstrevende én controversiële gebouwen van Nederland., de link naar spoorzone, een treinstel met spoorrails en het feit MCSI (Midpoint Center Social Innovation) er is gevestigd, een verzameling van kleine, vernieuwende bedrijvjes van dwarsdenkers en omdenkers. Zou ik zomaar kunnen bedenken "ONTSPOORT".

  2. Henk

    Noem dat gebouw gewoon 'De Speuldoos', het zijn toch niet allemaal echte bedrijfjes die daar experimenteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *