maandag 22 april 2024

5 gedachten over “Woningbouw in Von Weberpark gaat door

 1. Waarom geen actie samen met bewoners van noord?
  Niemand heeft nog in de gaten wat er met het parkje gaat gebeuren.
  Waarom waarom moeten daar huizen voor WIE gebouwd gaan worden? Kan iemand daar aan mij als bewoonster van Tilburg-noord antwoord op geven ?
  Wie heeft het meeste belang van die huizenbouw? ik ken niemand die daar wensen heeft om daar te gaan wonen.
  Zo houdt Tilburg-noord toch alleen wat randgroen over ?
  Er zijn toch andere plaatsen waar nog zat huizen gebouwd kunnen worden? Bijvoorbeeld in het Leypark, het Wilhelminapark , de Muzentuin, de Oude Warande , het Wandelbos, enz……. (nee niet echt dus, maar Tilburg en groen daar zitten de verhoudingen aaaaaaakelig scheef.)

 2. Schandalig! Voor de bewoners van Woonzorgcentrum de Heikant is dit het enige fatsoenlijke stukje groen wat voor alle bewoners bereikbaar is.
  Het CDA zegt: ‘Ouderen en andere kwetsbaren, of ze nu zelfstandig wonen of in een zorgvoorziening, hebben behoefte aan zinvolle dagactiviteiten dicht in de buurt. Het CDA ziet een taak voor de gemeente weggelegd in het ondersteunen van de daginvulling en activiteitenbegeleiding.’
  Hoezo, zorg voor ouderen?

 3. ondanks een paar groene sympathisanten op de lijst (ver op de lijst) lijkt de PvdA inderdaad altijd mee te stemmen met de grote projecten waar veel geld mee gemoeid is. Ze laten wel het initiatief over aan voor de hand liggende partijen als de vvd. Maar ze gaan maar wat graag mee met de stedenbouwkundige visie, een visie waar elk stukje groen hoe bijzonder of zeldzaam dan ook niets waard is omdat er nóg niets is gebouwd. Het spiegelt ook de landelijke politiek bij de meeste Tilburgse stemwijzers liggen PvdA en VVD altijd dicht langs elkaar.

 4. Bijzonder triest dat er geen meerderheid in de raad was voor ons voorstel om NIET te bouwen in het park.

  Tot ons grote verdriet vinden D66, PvdA, CDA en VVD woningen bouwen in het park belangrijker dan dit gewaardeerde stuk groen met haar bijzondere bomen te beschermen. Van CDA en VVD had ik niet anders verwacht. Dat ook D66 en PvdA niet om groen geven is een wijze les, zo vlak voor de verkiezingen.

  Daarmee was het dus politiek onmogelijk het park vrij te houden van woningen.
  Om die reden hebben we vervolgens een voorstel ingediend om het aantal woningen in het park te halveren. Gelukkig hebben we dat voorstel wèl gehaald, waardoor de aantasting nu de helft zo groot is als o.a. D66 en PvdA wilden.

  Helaas bebouwing dus niet tegen kunnen houden, maar wel gehalveerd.
  Daarmee 50% winst voor het park.
  Maar het blijft triest 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *