donderdag 18 juli 2024

9 gedachten over “Zelf gekozen vrijwilligerswerk geldt niet als tegenprestatie voor Participatiewet

 1. Ik vind dit schandalig.Ik ben zelf chronisch ziek en heb sinds een ongeluk in 2009 te leven met een lichaam wat in niets lijkt op dat van voor het ongeluk.Aan de buitenkant is niets te zien, maar wel heb ik de afgelopen jaaren te maken gehad met zo verschrikkelijk veel pijn in mijn hoofd en toevallen en zelfs tijdelijke blindheid.Dan kom je bij de sociale dienst na acht jaar lijdensweg en besluiten ze nu even dat het tijd wordt dat je gaat participeren.ze willen dat ik weer wen en door weer en wind naar ze toe fiets om steeds weer meer te wennen en me steeds te laten oproepen zodat we een plan uit kunnen gaan stippelen.ziekte zou in de geest ontstaan zij mijn participatie coach.ik ben laaiend. Ik weiger.Ik ga mijn gezondheid niet nog verder riskeren voor hun domme traject.Misschien realiseren veel mensen zich niet dat die kleine groep met een langdurige bijstandsuitkering niet het probleem is maar de walgelijke elite waar al het geld naartoe wordt gesluisd.wat een land, ik moet er van kotsen.ze bepalen zo even op het oog dat je mee moet gaan doen terwijl je dat helemaal niet kunt.Ik heb ook nog chronische lyme maar dat durf ik niet eens meer te zeggen hoewel de huisarts het ontdekte via een regulier bloedonderzoek.lyme heeft zon negatieve naam en alleen nieuwe infecties worden behandelt geen oude.

 2. Voor een alleenstaande ouder met een kind onder de 18 jaar bedraagt een bijstandsuitkering 70% van het minimumloon (€1495), dus € 1046.

  Hardwerkende thuishulp, ik hoop van harte dat je je baan weet te behouden de komende jaren en niet zelf afhankelijk wordt van een uitkering.

 3. Beste Miep, helaas is dat wat ik beschrijf de werkelijkheid. Hoe ik dat weet? Omdat ik het zwart op wit heb. Aan het bedrag wat U heeft, kan ik concluderen dat u alleenstaand bent en geen kinderen meer in huis hebt. Het bedrag wat ik noemde was voor een alleenstaande met 1 kind in huis; niet de kale uitkering maar alles wat daarbij komt.
  Ik hoop van harte dat U een baan vind en duim met u mee. Of het aan uw leeftijd ligt dat U, ondanks Uw hoge opleiding en 15 jaar ervaring niet wordt aangenomen, kan ik niet beoordelen, ik ken U immers niet.

 4. In sommige gemeenten worden trouwens nu al mensen uit de bijstand verplicht om zich onbetaald in te zetten in de thuiszorg. Wat daarvan de gevolgen zijn voor de betaalde thuishulpen hoef ik hardwerkende thuishulp denk ik niet uit te leggen?

 5. Nou hardwerkende thuishulp, de bijstand voor een alleenstaande is € 880 netto. Dus ik weet niet hoe jij bij € 1651 netto komt. Ik denk dat er maar wat mensen in de bijstand zijn die graag met je zouden ruilen. Wees blij dat je een baan hebt! Bijstand is echt geen vetpot en als er betaald werk zou zijn, zouden mensen dus gaan werken! Ik ben 48 en nu 1 jaar werkloos. Ik solliciteer me een breuk en ondanks mijn hoge opleiding en 15 jaar ervaring word ik gewoon niet aangenomen (leeftijd?). Ik dreig straks in de bijstand te komen. Ik probeer nu mijn vaardigheden en talenten zinvol in te zetten dmv vrijwilligerswerk, maar dat mag in de bijstand dus ook niet meer. Waarom moeten mensen die geen werk kunnen vinden daarvoor gestraft worden? We zijn toch geen criminelen?

 6. Eindelijk! Ja zeker, eindelijk! Mensen hebben decennia lang aangetoond dat zij niet om kunnen gaan met de vrijheden zoals zij dit in het verleden hadden. Het gevolg is een enorm parasitisme! Het wordt tijd dat er meer controle op uitgeoefend wordt. Zolang ik klanten help voor 1400 netto per maand (FT werkweek)die netto 1651 euro als uitkering krijgen, kan ik constateren dat er in dit land iets gigantisch scheef zit!

 7. Ik wordt hier heel verdrietig van.
  Wees blij met mensen die leven van een uitkering en zelf hun leven vullen met vrijwilligerswerk naar eigen keuze.

 8. De overheid schiet z’n doel voorbij!
  Wij leven in een monarchie het land wordt bestuurd door het volk deze wijst Door middel van stemrecht personen aan die op hun beurt het land besturen, maar het probleem rust bij het volgende!
  Er worden al jaren portefeuilles uitgedeeld aan personen die geen enkele kennis van zaken hebben!
  Dat wil zeggen, een slager bakt brood, en een bakker verkoopt groente!
  Wij moeten waken over wat we hadden, dit moeten we terug krijgen!
  Als gemeenten worden belast met de zorg !
  Als de afgekeurde medemens wordt gedwongen tot werk waar moet het dan een!
  Als gekwalificeerde artsen aan dijk worden gezet Door gemeente bestuur die op de stoel gaan zitten van de arts!
  Als rechters verantwoording moeten afleggen aan een niemand die toevallig is gekozen, dan gaat het goed mis in dit land.
  Wij moeten groeien in dit land, maar niet ten koste van de minder bedeelden!
  Wij kunnen niet landen veroordelen terwijl we als Nederland veel erger zijn!
  We zijn als Nederlanders toch geen hypocrieten ?
  Wij zijn de overheid!
  Wij laten het gebeuren we stonden erbij en keken erna!
  De ene ramp wordt gevoed met de andere!
  Ouders worden in de opvoeding van de kinderen belemmerd door dat de overheid ook daar zijn bemoeizucht gebruikt!
  Wij moeten terug naar de wortels waar wij als Nederlanders een trots volk waren waar we opkwamen voor ons zelf en de medemens!
  Als alles eenmaal weg is, hebben we de boot gemist!

  Met vriendelijke groet,

  Eric

 9. Dit is dwangarbeid en men kan een persoon met gemak maken en of breken.
  Iemand die in een gemeentelijke uitkering komt heeft vaak een diepgaande en trauma achtergrond en zijn na jaren hard werken op oudere leeftijd niet gewillig daarin terecht gekomen.
  Vaak zijn zij vrijwillig en nuttig werk aan het verrichten met veel kunde en plezier, dat is er wel voldoende, op de reguliere markt NIET!
  Men kan dit mensen niet aandoen! dit te bedenken en te faciliteren is mens onwaardig en schande voor Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *