Burgemeester en wethouder Marjo Frenk geven nieuwe info over Jan Wier

Wethouder Marjo Frenknoordanus_raad11-10-10Vanmorgen 24 juni kwamen de leden van de commissie Sociale Stijging extra vroeg uit de veren om van wethouder Marjo Frenk en burgemeester Peter Noordanus het laatste nieuws over de Jan Wierhof te horen. Vier weken geleden kreeg Marjo Frenk zware kritiek van de commissie over de manier waarop ze met het broze vertrouwen in de wijk omging. “Mijn niet beste commissie vergadering ooit.” noemde zij het vandaag.

Marjo Frenk vertelde vanmorgen: “Er zijn nieuwe maatregelen genomen voor de verhuizing van Novadic-Kentron naar Jan Wier, zoals een genotsmiddelenverbod, uitbreiding van het toezicht en een gebiedsverbod voor overlastgevers. Bovendien werkt het meldpunt van GGZ Breburg nu goed, er wordt nu direct actie ondernomen naar aanleiding van meldingen. De beheergroep houdt zich verder bezig met de fysieke omgeving, de inrichting van de buurt, en geeft aan welke aanpassingen in de buurt nodig zijn. Het aantal toezicht-uren hebben we verdubbeld naar dagelijks vier uur toezicht door toezichthouders van GGZ Breburg. De buurt wil namelijk niet graag een beveiligingsbedrijf in de wijk voor het toezicht.” Burgemeester Noordanus vulde aan: “Betere samenwerking van GGZ Breburg, toezichthouders, de beheergroep en de politie moet overlast gaan voorkomen. Het genotsmiddelenverbod betekent, dat in het gehele gebied rond Jan Wier en de aangrenzende straten geen alcohol en drugs mogen worden gebruikt. Binnenkort wordt er een kaart gepubliceerd waarop dit gebied precies staat aangegeven. De toezichthouders moeten leren dat ze er zijn voor de omgeving en politie en toezichthouders moeten elkaar gaan versterken.”

Over haar optreden in de commissie van 28 mei zei Marjo Frenk tot slot: “In de commissie kon ik eerst nog niet alle maatregelen bespreken omdat de beheergroep hierover nog niet was geïnformeerd en alles wat wij doen gaat in overleg met de beheergroep. In alle communicatie volg ik de volgorde: beheergroep, raadscommissie en als laatste de pers. Helaas is social media veel sneller dan een bewonersbrief, daar hebben we maar mee te dealen. De beheergroep wenst niet dat ik er elke drie weken bij kom zitten, zij onderhouden liever telefonisch contact. In september gaan we samen met de beheergroep, de burgemeester en bewoners een wijkschouw doen, om te stand van zaken te bespreken. In oktober willen we samen een beheer-protocol vastleggen, dus dat is een ijkpunt. Dan willen we alle afspraken vastleggen.”

Geef een reactie