woensdag 29 mei 2024

4 gedachten over “Eerste officiële ‘Repair Café Tilburg’ in Huis van de Wereld

 1. Deze week in ieder geval aandacht voor de repair cafés.

  Afgelopen weekend werden er maar liefst 10 cafés gehouden, waaronder in Tilburg. De nachtburgemeester van die plaats, Godelieve Engbersen, maakte voor ons een reportage.

  Martine Postma verteld in deze uitzending wat de Stichting Repair Café doet en Paul Hendriksen verteldover het belang van Oude Ambachten in onze samenleving.

 2. Het eerste officiële Repair Café grandioos succes

  Het eerste officiële Repair Café Tilburg bij het Huis van de Wereld afgelopen zaterdag 28 januari was een grandioos succes. Maar liefst 75 bezoekers, 40 reparaties waarvan er 25 zijn gelukt en 5 mensen op weg geholpen naar een oplossing.
  Het was een geweldig samen zijn van mensen waar volop kennis, inzichten, aandacht, emotie & vooral humor werd gedeeld. Onder het genot van een Koffie, Thee en een broodje werd er volop gerepareerd door de grote groep vrijwilliger.
  Catharina, Eugenie, Irma, Hetwig, Banos, Jamal, Jacob, Edwin, Charles en onze nachtburgemeester van Tilburg Godelieve deden ieder op eigen wijze en kracht hun best om alle bezoekers te helpen, ook hadden ze tijd voor een sociaal praatje. De bezoekers jong tot oud waren dik tevreden, iedereen kreeg leuke reacties en vonden dat dit initiatief zeker moet blijven.
  De drukst bezochte tafels waren de elektrotafel. Hier zag je hoe kinderen die onder deskundige hulp van Jamal hun spelcomputer gingen repareren maar ook enkele op leeftijd zijnde dames die hun CD en DVD speler, onder begeleiding van Jacob en Banos, onderhanden namen.
  Ook de dames aan de naaitafel trokken flink de aandacht. Hier werd naast het herstelwerk ook flink gekeuveld over geheimen uit grootmoedersdoos, weetje, ditjes & datjes maar ook over duurzaamheid en het milieu.
  Buiten balanceerde Charles de fietsenmaker als een volleerd jongleur met fietsen. De een na de andere bezoeker kon weer op een veilige fiets zijn pad vervolgen.
  Godelieve de nachtburgemeester aan de ontvangsttafel zorgde er voor dat alles in goede banen werd geleid. Dit was ook hard nodig want de razende verslaggevers Hans en John van Spint en Tilburgers.nl waren de hele middag aanwezig om mensen te interviewen.
  Paula van Tilburgers.nl inmiddels onze hoffotograaf zorgde ook dat de hele middag creatief en artistiek verantwoord werd vast gelegd op de gevoelige plaat.
  Ook hebben zich nog enkele nieuwe vrijwilligers gemeld die graag willen mee repareren.
  Kortom een succesvolle middag waar onze doelstelling “Delen is veel meer dan alleen maar helen”. ruimschoots werd gehaald. Heb je nu als bezoeker of aankomend vrijwilliger je kans gemist?
  Repair Cafe Tilburg wordt vervolgd op 25 februari & 31 maart in Huis van de Wereld. Er is ook nog een demonstratie bij Kashba op 12 februari en 11 maart in Paradox

  Met vriendelijke groet

  Roland Samuels

 3. Ben jij handig met banden plakkers, kun je timmeren, sokken stoppen, goed uit de weg met een schroevendraaier, van huis uit een echte vonken trekker of een zuinige koffie maler.
  Het Repair Cafe Tilburg is nog op zoek naar handige vrijwilliger.

  Vrijwilligers die samen met de deelnemers het streven hebben elke aangeboden reparatie met een beetje deskundige hulp weer werkend te krijgen.

  Meldt je aan via de website

  Volg ons ook op Twitter @repaircafe013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *