dinsdag 23 april 2024

3 gedachten over “Hysteria corona

  1. Hans, ik zou het niet weten, ik weet wel dat ik hard gevallen ben van de week en niet in de ambulance durfde en ook niet naar de huisarts, dus ik zit hier meer men mijn zere been etc. omhoog, het is voor mij dus geen prioriteit meer! Maar nu moet mijn man eruit voor de boodschappen, die heeft COPD! We blijven maar hopen…..

  2. Sommige mensen doen er inderdaad beter aan voorzichtig te zijn, zoals ze dat ook moeten met influenza. In die zin begrijp ik jouw reactie. Al helpt een griepprik ook heel vaak niet bij het voorkomen van een infectie. De enige reden dat er nu zo zwaar wordt ingegrepen bij Corona is om te voorkomen dat we in Europa teveel zieke oudere mensen krijgen die we niet kunnen beademen en die dan dus onherroepelijke een nare dood in de ogen kijken. Dat willen we inderdaad niet, met zijn allen. Maar, Marg, als je even rondkijkt dan zie je dat deze epidemie in het niet valt bij sterfgevallen aan ziekten zoals kanker, hartfalen, malaria, mazelen, tuberculose etc. Laten we daar ook even bij stilstaan in dit rijke Westen. En als je vandaag naar buiten hebt gekeken, dan is ook jouw vuilnis gewoon opgehaald, wordt op straat doorgewerkt en staan de bouwvakkers op de steigers. maar zitten veel kantoorbazen en managers waarschijnlijk thuis. Ook bij Corona zien we helaas het verschil in ‘stand’. Of zijn arbeiders gewoon gezonder?

  3. Jij kan makkelijk praten! Zou het dan ook massa gekheid zijn dat er ondertussen zoveel zieke mensen zijn? Er zijn mensen die nu thuis blijven, de kleinkinderen niet mee in huis halen omdat ze bang zijn ze aan te steken, die hebben zelf longklachten of hart en vaatziekte, wie weet welke kant het opgaat.
    De burgemeester zei dat hij hoopte dat als er beter weer zou komen, dat het dan wel over zou waaien, waarom hebben ze het in Afrika en Italie nog wel dan? Ik behoor bij de bangeriken…..klaar, ik heb er ook de nodige ziekten voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *