woensdag 29 mei 2024

2 gedachten over “Nieuwe bomenverordening in Tilburg

  1. Volgens verordening mag de gemeente tot 50 cm van een andere perceel bomen planten. Hierbij neemt de gemeente het niet zo nauw met welke type bomen het meest geschikt zijn op zo’n korte afstand van andermans perceel. Daar worden eikenbomen geplaatst die in de tijd enorm groot worden. Dat er op (korte en langere) termijn schade gaat ontstaan door wortelopdruk bij de eigenaar van een perceel doen ze af met we zij niet aansprakelijk en je mag als eigenaar de wortels op eigen perceel kappen. Dat er nauwelijks ruimte voor het kappen is en de boom niet het loodje mag leggen is dit een dooie mus.
    Als perceeleigenaar sta je machteloos.

  2. Men denkt bij de gemeente nog steeds dat bomen het eeuwige leven hebben, ik heb niets tegen bomen en vind vele bomen mooi, kan er van genieten en fotograferen. Maar in woonwijken en langs drukke doorgaande wegen kunnen zij overlast en gevaar opleveren voor de weggebruikers.
    Daar waar ik woon sluiten onder andere de bomen ons zonlicht uit.
    2 jaar terug zouden deze bomen al gesnoeid moeten zijn, door diverse klachten deze zomer over dode takken in de kruinen was beloofd dit najaar te snoeien.
    Nu het blad van de bomen is kun je volgens mij niet meer zien welke de dode takken zijn, ik bedoel hiermee te zeggen dat een bomen verordening ook verplicht tot onderhoud en in voorkomend geval tot verwijdering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *