maandag 27 mei 2024

4 gedachten over “Open brief aan nieuwe vluchtelingen in Nederland

 1. Complimenten voor deze columnist. Erg helder uiteengezet waar de spanningsvelden liggen.
  Ook het gevoel van onmacht bedruipt mij dagelijks. Al is het soms alleen maar de tweestrijd tussen mijn barmhartigheid en mijn overlevingsdrang naar het fenomeen een vluchteling op de vlucht.

  alle Nederlanders met een bijstandsuitkering zijn sinds 1 januari 2015 ook vogelvrij verklaart. Vaak worden ze behandeld als stateloze fraudeurs, criminelen en het lijkt er soms op dat we ze ook liever op een schip zetten en het land uit willen verwijderen.

  Er wordt een enorme wig gedreven door de gehele samenleving, tussen arm en rijk. Als of het in Nederland allemaal voor het oprapen ligt: welvaart, welzijn, geld, werk maar boven al geluk.

  Ik kan als Nederlander zeggen het is hier ook overleven. Vaak weet ik ook niet hoe ik de eindjes nog aan elkaar kan knopen. Stress, depressie viert dan hoogtij. Gedachten naar een uitvlucht dedruipen mij dan. Maar ik trek elke keer weer de conclusie vluchten kan niet meer zou niet weten waar heen of waar naar toe.

  Dus houd ik me maar vast aan de mensen die het nog slechter hebben als ik. Vluchtelingen verdreven met niks meer, alles achter gelaten. Gelukkig hebben ze nog een ding “vluchten kan nog wel en ze weten waarheen en waar naartoe”. De laaste strohalm voor deze grote groep vluchtelingen op zoek naar een betere toekomst voor hun kinderen.

  Laten we als barmhartige burgers zorgen dat we deze laatste strohalm van hoop niet zomaar laten afknappen.

  Zoals Frans Hals dat al jaren geleden beschreef in zijn lied.
  http://www.songteksten.nl/songteksten/14281/frans-halsema/vluchten-kan-niet-meer.htm

 2. Het is een mooi positief geschreven stuk en daar voor mijn compliment.
  Wel gaat u er van uit dat deze gelukzoekers (de armen zijn immers gedwongen achtergebleven in Sirie en 99% wat is gekomen verbleef al in veilige gebieden of komt bv uit Afrika) volledig zullen participeren in de samenleving.
  Nee, ze zullen genieten van alle geneugten die hen ter beschikking staan en teren op de honingpotten tot in lengte van jaren.
  Het is zo langzamerhand bekend dat het niet de armste zijn die naar Europa gekomen zijn, dus als ze eenmaal de paradijselijke verblijfpapieren hebben dan kunnen ze weer op vakantie naar het geliefde Vaderland naar het achtergelaten verborgen kapitaal!

  Bovendien spreekt u herhaaldelijk in de laatste alinea alleen over HUN geloof, maar waarom niet over het feit dat ze voor een Christelijke samenleving hebben GEKOZEN en dat ze zich daar aan hebben aan te passen. Dat zou direct ook een heleboel andere probleem gevallen op hun plaats zetten!
  O ja, om die Christelijke samenleving te benoemen hoef je niet te geloven in welke Pipo dan ook.

 3. Helaas bent u een ding vergeten nl de tekst in meerder talen af te drukken aangezien deze “vluchtelingen”de nederlandse taal nog niet machtig zijn en ook niet van plan zijn dat ooit te leren.
  Verder alle lof over deze column!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *