Op maandag vergaderen de themacommissies en ongeveer eens per vijf weken is er een gemeenteraadsvergadering, waarin de beslissingen worden genomen. De commissies zijn er om de gemeenteraads-vergadering voor te bereiden. De raadsleden in een commissie gaan in discussie over voorstellen van burgemeester en wethouders, of zetten zelf onderwerpen en voorstellen op de agenda. De themacommissies heetten voorheen raadscommissies. Zie ook dit artikel voor een overzicht.
Deze maandag vergaderen er drie commissies: Leefbaarheid, Sociale Stijging en Vestigingsklimaat. De vergadering van de commissie Leefbaarheid is als eerste gepland en begint om 10.00 uur met onder andere de volgende onderwerpen.
- Najaarsrapportage. In de Najaarsrapportage 2013 wordt op hoofdlijnen informatie gegeven over de uitvoering van de Programmabegroting 2013. Hierin staan de beleidsmatige- en financiële ontwikkelingen over de periode april tot en met juli 2013. Het bespreken van de Najaarsrapportage hoort bij de voorbereiding van de vergadering over de Begroting 2014, op 11 en 13 november.
- Onveilige situatie rond ‘Happy Italy’. De TVP heeft in september vragen gesteld aan wethouder Roel Lauwerier over de onveilige verkeerssituatie rondom het Radioplein, waar sinds enkele maanden het restaurant ‘Happy Italy’ een terras heeft en veel bezoekers trekt. Omdat de TVP niet tevreden is met de antwoorden op de vragen, wordt dit onderwerp in de commissie besproken.
Om 14.00 uur begint de vergadering van de commissie Sociale Stijging, met onder meer de volgende onderwerpen.
- Najaarsrapportage. Zelfde als bij de commissie Leefbaarheid.
- NAHuis. Het burgerinitiatief om mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel een plek te geven voor activiteiten en ontmoeting heeft de raad om €60.000,- startsubsidie gevraagd. De commissie heeft ook in september uitgebreid hierover gediscussieerd, maar nog altijd geen beslissing genomen.
- Maatschappelijk Vastgoed. Naar aanleiding van de discussie over de verkoop van de wijkcentra ‘De Back’ en ‘In De Boomtak’, eerder dit jaar, is de vraag gerezen hoe de gemeente moet omgaan met panden voor maatschappelijke voorzieningen. De discussie zal gaan over de waarde bij verkoop (markt-conform of maatschappelijk), faciliteren aan burgerinitiatieven en samenwerking.
Om 19.00 uur volgt ten slotte de vergadering van de commissie Vestigingsklimaat, met onder meer de volgende onderwerpen.
- Najaarsrapportage. Zelfde als bij de commissie Leefbaarheid.
- Woningen Rooi Harten. Er is een bestemmingsplan in procedure gebracht voor het bouwen van woningen en andere functies aan de Bredaseweg 204 Rooi Harten.
- Tilburgse Kermis. Evaluatie van de laatste kermis en voorbereiding van de volgende. Hoewel de raad eerder heeft besloten het NS-Plein als kermisterrein te schrappen, komt wethouder Joost Möller hier nu op terug, aangezien dat toch geen goed idee blijkt te zijn geweest.
3 reacties
Voeg die van jou toe →KAN er NU EINDELIJK handhavend worden opgetreden tegen het TERRAS gedoe rondom voormalig IT.s gebied ……
Het seizoen is al lang voorbij en de FIETSers willen hun PAD ;voormalig FIETS pad route graag terug ……
We leven niet in ITALY en ik zou daar overigens willen consumeren ;ze hebben namelijk daar een nogal SNELLE KLANT -ROULATIE profiel ….. EN die KOFFE -shops heb je daar nogal veel ….
Maar terug naar het verhaal de FIETS en langzaam verkeer is al lang de pineut in CENTRUM TILBURG….
nu er ook rondom HART van BRABO- laan bijna geen doorkomen aan is . …Hebben we ook niet besteld toch .
Dus laat dat beet-je FIETS ROUTE wat we over hebben gheel in kontakt svp ……
JOOP ex -ENFB bond en ROOVER lid ……
Eindelijk iemand die hier iets over durft te zegt, de zogenaamde “duurzame” stadsverwarming heeft sinds de privatisering van Essent alleen maar een hoop ellende gebracht. Na een eigen onderzoek bij bewoners in mijn wijk zijn deze stadsverwarmingskosten zo’n 400% gestegen. Dit heeft samen met alle andere stapelingen van verhogingen van vaste lasten zoals huur, energie, belastingen eigen risico ziekenkostenverzekering enz. enz. geleid tot enorm veel betalingsachterstanden bij veel wijkbewoners in de wijk. Zulke verhogingen van vaste lasten worden de grondlegger van leven in armoede. Waarvan de enorme stijging in de stadsverwarming (vier keer over de kop), terwijl zelfs mensen in de sociale woningbouw daar geen keuze in kunnen maken zelfs niet af kunnen laten sluiten. inderdaad Reeshofwarmte hier mag de politiek in Tilburg eens kritisch naar gaan kijken. Misschien kunnen ze hierdoor het vertrouwen van Tilburgers in “de zwarte doos” wat terugwinnen.
Ze kunnen zich beter drukmaken om het aantal inwoners dat stadsverwarming heeft in tilburg ( 15000 huizen reeshof o.a.) die structureel 280 euro per jaar teveel betalen. Warmte is een niet meer dan anders product en daar zijn alle netwerken van stadsverwarming op gebaseerd. Wat dan op zijn minst raar is is dat je in Rotterdam 280 euro per jaar minder betaald voor exact hetzelfde product …
Ook wordt er bijgestookt met diesel i.p.v. een duurzaam alternatief zoals de centrale bij bijvoorbeeld Fuji die en een halve kilometer naast staat.
En dan is het een super onduurzaam product daar de hoge vaste kosten het voor bewoners financieel super onaantrekkenlijk maakt om te investeren in echte groene initiatieven daar de terugverdientijd jaren vertraagd wordt.
Kijk op http://www.reeshofwarmte.nl