Regenboogsteden zijn nog niet klaar en gaan door

Tilburg is één van de 45 regenboogsteden. De regenboogsteden zetten zich samen met de Rijksoverheid in voor het verbeteren van de positie van LHBT’ers (Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders). Het programma ‘Regenboogsteden’ eindigt in 2017.

Tijdens Roze Zaterdag op 24 juni 2017 hebben de regenboogsteden verklaard door te gaan met hun inzet voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Wethouders Eric Logister (’s-Hertogenbosch) en Annemieke van de Ven (Oss) overhandigden de verklaring ‘Van Regenboog Naar Horizon’ aan het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW). Met de nieuwe verklaring stemmen de gemeenten samen in om de komende jaren door te gaan met het programma.

Roze Zaterdag wordt elk jaar in een andere stad gevierd. Dit jaar was de eer aan ’s-Hertogenbosch en Oss om gaststeden te zijn. Het evenement bouwt aan acceptatie, respect en participatie van LHBT’ers.

De gemeenten vragen aandacht voor dit thema bij het Ministerie van OCW en zien de noodzaak voor het voorzetten van het beleid. Afgelopen jaren zijn veel projecten ontwikkeld voor LHBT’ers. In samenwerking met scholen, sportverenigingen en jongerenwerk worden deze projecten voortgezet en omgezet naar een structurele aanpak. Daarnaast willen de gemeentes meer rekening houden met dit thema bij het andere beleid dat ze maken.

Marcelle Hendrickx, wethouder Emancipatie & Integratie: “Tilburg wil een inclusieve stad zijn, een stad waar iedereen zichzelf kan zijn. Ongeacht geloofsovertuiging, ras of seksuele voorkeur. Een stad waar iedereen mee kan doen. Ongeachte opleidingsniveau, beperking of culturele achtergrond. Een stad waar iedereen prettig met elkaar én naast elkaar leeft. Ongeacht politieke visie, leeftijd of gebruiken. Dat is Tilburg voor mij. De samenwerking met het Rijk en andere regenboogsteden versterkt ons inclusieve beleid. Wij gaan samen door! En blijven samen aandacht geven aan dit onderwerp. We zijn immers nog niet klaar!”

Geef een reactie