vrijdag 19 april 2024

8 gedachten over ““Het winkelrondje van Wereldhave” moet in 2017 klaar

 1. Waarom moet de gemeente de verwachte toekomstige huuropbrengsten betalen.
  De verkoper kan van de reëele opbrengst een ander pand kopen en hier ook huuropbrengsten van ontvangen. De gemeente kan bij de verkoper ook geen rente declareren voor de toekomstige rentebetaling van de investering of gemiste rente van de investering betaald uit de reserve.

 2. Diep triest! Weer gaan er prachtige monumentale gevels tegen de vlakte, waar alleen een saaie doorloop voor terugkomt! En dan ook nog eens tegen bizar hoge aankoopprijzen!

  Vooral van het voormalige Coolcat pakhuispand, is het eeuwig zonde. Van zo’n soort gebouw met 3 bovenverdiepingen is er maar eentje!

 3. Deze Meneer Clemens Ferdinand Norbert Brenninkmeijer, die het koopcontract medeondertekend namens de verkopende partij Redevco Nederland B.V. is onderdeel van Cofra Holding. Deze Holding beheert de vele miljarden die in de familie Brenninkmeijer zitten, verdeeld over vijf sectoren (vastgoed (Redevco), textiel (C&A), private equity (Bregal), banking (Banco IBI) en duurzame investeringen (Good Energies).

  Zou het dan niet zo kunnen zijn middels de hoge verkoopprijs dat Wereldhave samen met de gemeente een deal hebben gemaakt om C&A in Tilburg te behouden. Omdat ze nog zo’n grote aderlating niet kunnen gebruiken.

  Het C&A Concern geeft immers in de media aan dat, in plaatsen waar ze last hebben van winkelketens H&M, Zara en Primark, ze plannen hebben om winkels te sluiten. Binnenkort zitten deze alle drie ook in Tilburg plus ook nog Hudsonbay.

  Schrijf dat dan maar bij op je winst en/of verlies rekening.

 4. Beste Tilburgers, jullie moeten juist blij zijn dat jullie gemeente zoveel geld wil investeren in het vernieuwen van jullie oud bollige binnenstad. Wat is nu een paar miljoen euro op een nieuwe aantrekkelijke centrum waar het midden en klein bedrijf, die het nu moeilijk heeft, straks weer kan groeien zoals het hoort. Eindelijk zullen er weer nieuwe mensen naar jullie Tilburg komen die weer geld uitgeven bij de winkels, cafés en restaurants. Hierdoor zullen veel nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd worden. Ben blij dat jullie gemeentebestuur eindelijk lef tonen.

 5. Wat een kortzichtige en ronduit domme, populistische reacties. ‘Mislukkend project’? Verklaar je nader? Deze injectie is heel hard nodig want laten zoals het nu is en je hebt over een tijd geen binnenstad meer over. Ben blij dat er wordt geïnvesteerd en voor hoop op een betere toekomst voor de Tilburgse binnenstad kan je bevestiging halen uit het feit dat zowel Hudson’s Bay én Primark gekozen hebben zich hier te vestigen!

 6. Dit is wel er veel belastinggeld wat door gemeente Tilburg wordt verbrast voor een nieuw stukje straat in dienst van de beursgenoteerde belegger in bedrijfsvastgoed. Er zal wel weer ergens een goudader onder het gras zitten.

 7. Volgens mij worden we weer maar eens gefopt door de gemeente….. Naber is immers de ‘huismakelaar’ en daar ga je niet mee kuieren! Elke taxatie door een ‘onafhankelijk makelaar’ is dus kwats. Onafhankelijke makelaars vind je dus per definitie NIET in Tilburg! Bovendien, ” as is’ (in goed Nederlands ‘in de staat waarin het zich bevindt’ houdt in dat vanaf de overdracht de verkoper bij calamiteiten roept ‘ich hab’ es nicht gewusst’ en de Tilburgers dus weer voor de kosten kunnen opdraaien; zijn we als Tilburgers dubbel gefopt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *