maandag 17 juni 2024

2 gedachten over “Stadswinkel Noord naar nieuw adres

  1. Die in de Reeshof is nog drie keer erger dan de wachtkamer van de tandarts. Midden is een desolate stenenwoestijn, blokkendozen bebouwing, erbarmelijk trottoir, natuurlijk geen parkeerplaats. Idioot aangelegd stratencircuit, met rotondes, verkeersdrempels, overbodige middenbermen, onnutte grasveldjes (zodat je de auto niet kunt keren) etc, etc. En dat allemaal aan het desolaat einde van de bewoonde wereld.
    Zodra je binnen staat, besluipt je het gevoel dat je daar zo vlug mogelijk vandaan moet. En dan de ‘dienstverlening’ . . . . : ‘Nee, wij werken alleen op afspraak. Komt u morgen maar terug.’ Moet je een nummertje trekken uit een hightech ziekenhuiscomputer en wordt je ‘opgeroepen’ op een beeldscherm . . . terwijl er verder geen hond is. ‘U kunt het document volgende week ophalen.’ Of je moet flink bijbetalen, dan kan het drie keer sneller.
    Toen ik mein Ausweis ging ophalen, was ik €10,- voor pasfoto’s en €50, – voor een ‘identiteitskaart’ armer. Ik had twee dagen en een portie afhaalchinees nodig om de depressie emotioneel te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *