maandag 22 juli 2024

5 gedachten over “Van werkloosheids- naar bijstandsuitkering (1)

 1. Ze zijn volkomen van de pot gerukt bij het UWV. Denk niet dat ze weten wat ze aanrichten met elke werkloze twintig keer te laten solliciteren. Ik ontvang dagelijks, ja echt dagelijks een kleine 100 sollicitaties terwijl ik zelf amper de kost kan verdienen. Die ik dan ook direct na het filteren van mijn schuldeisers in de vuilnisbak deponeer.

  Geachte werkloze,

  Ik ben als ZZP-er niet bij machten om al jullie brieven persoonlijk te beantwoorden. Daarom bij deze bespaar je de moeite. Wij als niet-potentiële werkgevers worden gek van jullie verplichte geneuzel. Richt je brieven a.u.b. tot de multinationals die boventallige mensen in dienst hebben en daardoor de de moeite kunnen nemen om jullie brieven onpersoonlijk van een negatief replay kunnen voorzien.

  Met vriendelijke groet
  Een bijna overspannen ZZP-er

  p.s. (Gebruik de energie die je nog hebt niet om ons lastig te vallen.)

 2. Bijzonder dat als je in de bijstand komt je gevraagd wordt een cv te plaatsen in je werkmap
  Dat heb je immers tijdens je ww-tijd ook al gedaan? En een online training solliciteren kan je ook al krijgen
  Het gaat uiteraard om die gevallen die eerst ww hebben gehad. Dus lijkt het op dubbel werk.

 3. Helaas, maar door de participatiewet gaan meer mensen de bijstand in. Nu ook de mensen die er anders nooit in zouden komen. De aanvraag is een afstandelijk en bureaucratisch proces aan het worden. Natuurlijk moeten zoveel mogelijk mensen weer aan het werk, maar feitelijk zit in dit begeleidingsproces niets persoonlijks in. Wel een overmaat aan persoonlijke verantwoordelijkheid!

 4. Ik zei het paar dagen geleden al Nu Gemeente Tilburg ook nog de Wajongers en SW-ers werkloos de bijstand in gaat jagen. kun je misschien maar beter gelijk om een pilletje vragen. 20 keer solliciteren waar moeten al die brieven heen, de papier berg.
  Voelen ze zich wel goed in Tilburg met hun inspanningsverplichting. Alsof ik als voormalig SWer al de laatste 10 jaar bij de diamant niet genoeg inspaningen heb vericht. Nou ik weet wat me te wachten staat. Ik wordt hier niet blij van.

 5. Hoi ik vind dat Tilburgers.nl het belangrijke politieke nieuws goed en uitgebreid onder de aandacht brengt.
  ik wacht graag op het vervolg.
  ga zo door!!!

  jack van laarhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *