zondag 26 mei 2024

4 gedachten over “Gerrit Poels over de Quiet 500: “Laat het u raken”

  1. Een gezin met kinderen dat van een minimuminkomen moet leven komt elke maand rond driehonderd euro te kort. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat het Nibud deed.

    Van alle groepen met een inkomen dat op of net boven de bijstandsuitkering zit, zijn de echtparen met kinderen het slechtst af. Met twee jonge kinderen komen die gezinnen elke maand tussen twee- en driehonderd euro te kort. Zodra de kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan loopt het ontbrekende bedrag op tot 341 euro per maand.

    Het gaat in het onderzoek niet alleen om mensen met een uitkering. Ook is berekend hoe mensen met een deeltijdbaan of die als zelfstandig ondernemer werken er voor staan.

    Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/zaanstreek/article25010583.ece/Honderden-euros-tekort-voor-minima

  2. Ik hoop dat we van Gerrit Poels nog heel wat mogen leren. Hij is de grootvader, grondlegger maar vooral doener van heel wat burgerinitiatieven (Huize Poels, La Poubelle, De Pollepel, Straatkrant, Stichting Broodnodig ect.). Burgerkracht, civil-society en participatie maatschappij waar politici nu, bij een zich terugtrekkende overheid, de mond van vol hebben. Is dit slechts de roep en wens tot wedergeboortes van deze eerdere burgerinitiatieven die in de jaren, door lokale overheid geïnstitutionaliseerd zijn of anders de nek zijn omgedraaid. Dejavu ???

  3. Goed verslag van een nu al legendarische bijeenkomst (volgens BD) waarbij de Quiet500 alleen nog maar het vertrekpunt vormt van nieuwe manier van armoedebestijding en nog beter armoedevermijding. Laat Quiet500 het platform zijn waarop we dit delen, aankaarten en realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *