maandag 26 februari 2024

2 gedachten over “Veel bomen weg in Kraaivenstraat voor snelfietspad

  1. Op 30 nov. 2019 heb ik als fietser een aanrijding gehad. met een auto bij het oversteken van de tweebaansrijweg Moerse dreef die het fietspad kruist dat vanaf het Wilhelminakanaal komt. Bij de nadering van de weg stop ik om twee auto’s die van links komen voorrang te verlenen. Toen die voorbij waren stap ik op de fiets om over te steken en kom op de rijbaan voor het verkeer van rechts en wordt door een auto geschept die ik niet had waar genomen. Rollend over de motorkap en voorruit kom ik op het wegdek voor de auto terecht. Door omstanders werd politie en ambulance gebeld en ik naar het Elisabeth Ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Mijn fysieke schade : kneuzingen aan rechterzijde en gekneusde ribben aan de linkerzijde. De rechter enkel blijkt gebroken en ik zit nu in het gips. Mijn electrische fiets heeft een schade van ruim € 2000. Gelukkig heb ik mijn fiets verzekerd. De route die ik heb gereden is voor mij een bekende route. De Moerse dreef is een drukke kronkelige verkeersweg van en naar de Reeshof waar met een vlotte snelheid gereden wordt.
    Ik wil aandacht vragen voor de situatie waar dit ongeluk heeft plaatsgevonden. Door extra verkeersborden voor fietsers te plaatsen of beter nog het plaatsen van verkeerslichten waardoor het verkeer in beide richtingen stop gezet wordt en fietsers vervolgens veilig over kunnen steken.
    Al met al is het goed afgelopen en kan ik na herstel over 6 weken weer fietsen. Fysiek letsel had veel omvangrijker kunnen zijn. In ieder geval fiets ik in de toekomst met veiligheidshelm !

  2. Komt er in de kraaivenstraat ook een voetpad er komen ook veel mensen met de bus die worden nu al omver gefietst straks gaan ze nog harder rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *