vrijdag 19 april 2024

5 gedachten over “1898 Tilburgers vragen tevergeefs om een raadgevend referendum over Wijkevoort

 1. Er zijn al zoveel argumenten genoemd om het verschrikkelijke plan Wijkevoort te stoppen. Nut en noodzaak ontbreekt volledig, Tilburg wordt nog heter, de A58 wordt een onneembare vesting, de luchtkwaliteit wordt nog slechter, dieren en mensen worden weggejaagd etc etc. De omgevingsdialoog was een monoloog en politici reageren nergens meer op waar voorheen nog vaak contact was. Vervolgens zet de gemeente wederom talloze trucjes in om het referendum te dwarsbomen: naam wijzigen op internet, site blokkeren, negatief advies geven etc. Ik schuif het zelf op pure angst. Blijkt ook een terugkerend fenomeen te zijn. Pure machtsmisbruik van onze alleenheersers in Tilburg! Het zal ze een zorg zijn wat de inwoners vinden en hoe slecht, ongezond, druk en lelijk Tilburg zal worden. Ze wonen op veilige afstand en verdienen genoeg. Duizenden mensen hebben hun ongenoegen al geuit via petitie en verzoek om referendum. Duizenden!! Weegt dat niet zwaarder dan 1 of 2 geïnteresseerde bedrijven met een handje vol arbeidsmigranten? Voor Berend de Vries en Co dat laatste…..

 2. Vreemd dat men eerst vraagt of we een referendum willen houden om dat het kan, maar blijkbaar komt het politiek niet helemaal goed uit.

  Maar de belangrijkste vraag is voor wie willen we Wijkevoort bouwen. Dit om meer consumptie te creëren van goederen die de de klimaat change bevorderen. Had een ieder geval van de politiek een visie gehad waarom ze dit willen…

  Nut en Noodzaak met de huidige Corona crisis en de komende klimaat crisis ???

  Het antwoord is duidelijk, de bedrijven die gebruik gaan maken van de gebouwen zijn slechts huurders, de zogenaamde OPEX constructie. >95 % van de logistieke distributiecentra zijn in handen van buitenlandse bedrijven.; die hun kapitaal stallen via fiscale constructies in de zogenaamde belastingparadijzen.
  Met andere woorden de lokale politie is speelbal en deelnemer aan een zogenaamde belasting ontwijk constructie. Dat men hieronder hun handtekening wil zetten, dat is nog veel beroerder, met name de partijen CDA, GroenLinks, D66 en VVD moeten dit op hun conto nemen…

  Nieuwe SLOGAN van B&W en de coalitie in Tilburg :
  Ben je VOOR belasting ontwijking en TEGEN maatregelen voor klimaat verandering , dan GEEN referendum…. !!!!!

 3. Tilburgers staan bij dit hele dossier al aan de zijlijn. De genoemde eerdere besluiten waarop een referendum aangevraagd had kunnen worden, zijn in stilte genomen of zijn verpakt in grotere beleidsnotities. Direct omwonenden bijvoorbeeld staan als stakeholder niet genoemd in het Masterplan. De omgevingsdialoog zelf heeft pas afgelopen zomer, 5 voor 12 plaatsgevonden, terwijl volgens de burgemeester de besluiten al in 2015, 2016 en begin 2018 zijn genomen.
  Gelukkig vindt de fractievoorzitter van D66 Beppie Smit dat “de inwoners een stem verdienen en recht hebben op een noodrem waar nodig”. En wanneer trek je aan de noodrem? Niet als de trein nog stilstaat. Je trekt aan de noodrem als hij in volle vaart dreigt te ontsporen.
  Hopelijk denkt de coalitie er ook zo over en laten ze het referendum toe.

 4. Sommige politici hebben voortschrijdend inzicht. Deze coalitie ontbreekt het helaas aan zicht op de nieuwe werkelijkheid lijkt het. Bureaucratie is ooit uitgevonden om burgers te beschermen tegen de willekeur van regenteske politici. Deze coalitie heeft de geschiedenislessen waarschijnlijk nooit gevolgd.

 5. Zou de gemeente Tilburg in staat zijn om een besluit dat jaren geleden is genomen nu te herzien op grond van de huidige inzichten en de vraag omtrent nut en noodzaak, en vooral wenselijkheid?
  Dat is eigenlijk de vraag. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *