Sociale Dienst aan de Besterdring in de zomer van 1982. Het kenmerkende gebouw, een ontwerp van architect Jac. van Oers, kwam in 1978 gereed. Al snel kreeg het de bijnaam het blauwe gebouw.
Het staat nu op de nominatie om gesloopt te worden. Architectuurhistorica Victorien Koningsberger vind dat jammer: “Het ontwerp uit het midden van de jaren zeventig van de Tilburgse architect Jac. van Oers heeft geresulteerd in een iconisch gebouw. Het uiterlijk wordt gekenmerkt door de achthoekige opzet van het langgerekte laagbouwvolume, dat is opgebouwd uit prefab gevelelementen met in beton gegoten kobaltblauwe glas-mozaïek-tegels, en hoogbouw bekleed met Cortenstaal en bijpassende roestkleurige raampartijen. Het langgerekte kobaltblauwe volume met de coupé-ramen wekt de indruk van een trein.” De architectuur is volgens haar een symbolische verwijzing naar het karakter van het gebied als voormalig Werkspoorterrein van de NS, en de spoorzone.
“Het kantoorgebouw vertegenwoordigt bovendien een roerige periode in de geschiedenis van Tilburg, dat in de jaren zeventig te kampen had met afnemende werkgelegenheid in de textielnijverheid. Veel Tilburgers hebben er heel wat voetstappen liggen door de functie van het gebouw als uitkeringsinstantie”, aldus de architectuurhistorica.