Spring naar inhoud

‘De reis naar de toekomst van Tilburg’ over de woningnood

Op 14 september 2021 om 20.00 uur gaat 'De reis naar de toekomst van Tilburg' van start; een reeks thema-avonden met elk een nijpende maatschappelijke vraagstuk. Deze avonden worden georganiseerd in en door volkstheater De Boemel in de Spoorzone.

De eerste discussieavond op dinsdag 14 september heeft de situatie op de Tilburgse woningmarkt als onderwerp. Hoogleraar Peter Boelhouwer bespreekt de crisis op de woningmarkt vanuit landelijk oogpunt en draagt mogelijke oplossingen aan voor het inlopen van het tekort aan betaalbare huizen in onze regio. René Scherpenisse, directeur van Tiwos, en Toon van Laarhoven, directeur van VolkerWessels gaan in op de situatie in Tilburg. Wat hebben een woningcorporatie en een groot bouwconcern nodig om aan de groeiende vraag van woningzoekenden te kunnen voldoen?

De bezoekers van de avond worden van harte uitgenodigd om aan de discussies
deel te nemen en hun eigen visie op de geschetste problematiek te geven. Aan het einde van de bijeenkomst is het de bedoeling dat de aanwezige deskundigen onderhandelen over een oplossing voor de geschetste problemen en met een concrete aanpak komen voor de komende 4 tot 5 jaar.

Deze wordt aangeboden aan de lokale politiek, ter ondersteuning van een nieuw bestuursakkoord dat in 2022 na de gemeenteraadsverkiezingen in maart dat jaar moet worden gesloten. De gratis toegankelijke avond wordt omlijst met muziek, na afloop is ruimte voor ‘napraten’.

De onderwerpen die in de volgende edities op het programma staan: arbeidsmarkt, ondermijnende criminaliteit, volksgezondheid en basisonderwijs. Alle bijeenkomsten staan in de agenda voor de tweede dinsdag van de maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *