Spring naar inhoud

Verhuizing corona testlocatie naar Simon de Cockstraat

Binnenkort verhuist de corona testlocatie van de Burgemeester Damsstraat in Tilburg naar de Simon de Cockstraat 15 in Tilburg. Dat meldt de GGD in een bewonersbrief.

De nieuwe en tijdelijke locatie is namelijk winterproof voor de GGD-medewerkers. Ook biedt de nieuwe locatie de mogelijkheid om verder uit te breiden mocht de vraag naar coronatesten toenemen.

Volgens de GGD: " Iedereen die milde klachten heeft, kan vanaf begin december 2020 terecht op de nieuwe testlocatie."

"De persoon die getest moet worden komt, indien mogelijk, met de eigen auto naar de afspraak; de teststraat werkt als een drive-in. Iedereen die getest wordt, legt een rijroute af. Het testen zelf gebeurt ook vanuit de eigen auto. Vanaf de openbare weg is er geen zicht op de teststraat.  De teststraat is ook toegankelijk met de fiets of te voet."

Voetgangers die met het openbaar vervoer komen moeten echter ruim anderhalve kilometer lopen, want de dichtstbij zijnde bushalte staat aan de Dongenseweg.

Simon de Cockstraat is een zijstraat van de Swaardvenstraat in Kraaiven Foto: OpenStreetMap

Sinds afgelopen  juni kan iedereen in Nederland die milde klachten heeft die passen bij het coronavirus zich laten testen. Dit zijn verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk.

Het testen kan alleen op afspraak. Een afspraak is te maken door te bellen naar het gratis telefoonnummer 0800 1202 of online via www.coronatest.nl. Kijk voor meer informatie over het testen op de website van GGD Hart voor Brabant, www.ggdhvb.nl of op www.rijksoverheid.nl.

Voor extra vragen of informatie kan iedereen contact opnemen met de GGD Hart voor Brabant via 0900-4636443 of kijk op www.ggdhvb.nl

3 gedachten over “Verhuizing corona testlocatie naar Simon de Cockstraat

  1. Chris

    De manier waarop de test hier wordt afgenomen gaat ieders voorstellingsvermogen te boven. Ten eerste worden bezoekers als koeien naar binnen gedreven de teststraat in. 'Doorrijden en zet de motor uit!' is opdracht 2. Dan het hoogtepunt; het lijkt wel of door de medewerker heel wat frustraties geuit moeten worden via de neuswattenstaaf, die met een gerichte pijlsnelle beweging zo snel mogelijk het gezicht in wordt geragd en waar zoveel mogelijk hersencellen aan moeten blijven kleven. Alsof deze hengst in het gezicht van mijn dochter nog niet genoeg is wordt er ook nog eens flink rondgepoerd met de staaf. Deze verdwijnt letterlijk tot aan duim en wijsvinger van de medewerker in de neus van mijn dochter. Walgelijk. Als je zo gefrustreerd bent, zoek dan een psycholoog. Als je onhandig bent, het gewoonweg niet kunt of het interesseert je niks, blijf dan thuis.

  2. Bas kaufmann

    Deze testlocatie is achterlijk ver weg, het demotiveerde me, en vele anderen om zich te laten testen. Met name jongeren met fietsen. Gelieve dit te overdenken aub. Ik ga nu met klachten gewoon over straat en naar de winkel omdat het te ver is.

    Mvg, bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *