dinsdag 23 juli 2024

4 gedachten over “De herdgangen van Tilburg – De Heikant (Heijdsijde)

 1. Erg leuk!
  Ik ben bezig met een verhalenbundel over Lijnsheike 86 waar drie generaties van mijn familie hebben gewoond. Van 1900 tot begin jaren 70. Ikzelf ben in hetzelfde huis geboren als mijn moeder evenals mijn andere broer en vier zussen. We hadden er een geweldige tijd! Onze ouders zijn gestorven, hun graven zijn geruimd, veel verhalen verbleken en raken in de vergetelheid. Als eerbetoon aan onze ouders willen we ze vastleggen. Gelukkig heb ik veel, inmiddels gedigitaliseerde foto´s uit die tijd.
  Leuk nogmaals dat er meer mensen mee bezig zijn.
  Als iemand interesse heeft laat dan graag wat weten.

 2. Ik lees heel veel fouten vooral over het lijnsheike,wat dacht je van het stuk lijnsheike (waar ik geboren ben) dat nog steeds bestaat. tussen beethovenlaan en leharstraat.
  bovendien leharstraat vanaf lijnsheike ri kerk heette toen heikant, en het andere stuk heette moleneind.

 3. John, je schrijft: “De linkerkant van de kaart is het zuiden, de bovenkant het westen, en de rechterkant het noorden Het is merkwaardig dat West-heikant in het zuiden ligt, en Oost-Heikant in het noorden. Een vergissing van de landmeter?”

  Maar het klopt volgens mij wel: West-Heikant ligt nu eenmaal zuidelijker dan Oost-Heikant (vandaag de dag nog steeds hoor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *